locatie kerstmarkt flingerstrasse dusseldorf
Eén van de dingen die de kerstmarkt in Dusseldorf zo leuk maakt, is de afwisseling. Op zes verschillende locaties zijn allemaal kerstmarktjes te vinden met een geheel eigen karakter. De kerstmarkt op de Flingerstrasse vormt de verbinding tussen de Heinrich Heine Platz en de Marktplatz.
flingerstrasse
dusseldorf

Kerstmarkt op de Flingerstrasse

De kerstmarkt op de Flingerstrasse is eigenlijk de minste van de zes, maar je komt er toch doorheen als je van de engeltjesmarkt op de Heinrich Heine Platz wandelt naar de kerstmarkt op de Marktplatz. Dus dan kun je deze kerstmarkt net zo goed even meepikken!
kertmarkt
2015

Topattractie kerstmarkt

Er is echter 1 kraam die je echt niet over mag slaan. En deze attractie maakt de kerstmarkt op de Flingerstrasse dan ook weer de moeite waard. Aan de kant van de Heinrich Heine Platz vind je op de Flingerstrasse en kraam in de vorm van zo'n houten draaimolen. In deze 'draaimolen' kun je terecht voor een lekker glaasje gluhwein. De kraam ziet er top uit en de gluhwein is lekker. Het is dan ook niet erg vreemd dat het behoorlijk druk is bij dit spektakel.
straat
verlichting

Kraampjes in Dusseldorfse stijl

De kraampjes in de Flingerstrasse zijn versierd met leuke geveltjes. Sommmige kraampjes zijn ook heel mooi verlicht. Sowieso is het een ware lichtshow in Dusseldorf. Overal in de Altstadt zie mooie sfeerlichtjes.
italiaan
restaurant

Eten en drinken in de Flingerstrasse

Een zijstraat van de Flingerstrasse is een klein autovrij straatje met allemaal restaurantjes. Het ligt tussen de Kapuzinergasse en de Marktstrasse in, maar je ziet het vanzelf als je door de Flingerstrasse wandelt. Aanrader is een heerlijk Italiaans restaurant, genaamd 'Da Primo'. Sommige eettentjes zijn zeer populair. Voor de deur staan grote rijen, zoals bij 'Schweine Janes'. Of het de moeite waard is, kunnen we helaas niet vermelden. Wij hadden geen zin om in de lange rij aan te sluiten.

Hotel in de buurt van Flingerstrasse

In de buurt van de Flingerstrasse kunnen we twee hotels aanraden.
Steigenberger Parkhotel Hotel Centro Design
steigenberger centro hotel
Een prachtig statig hotel. Uitzicht op een leuk klein parkje. Kom je voor de kerstmarkt, maar ook voor je rust? Boek dan dit hotel! Lekker luxe, goede service en een perfecte locatie. Tussen Schadowplatz en Heinrich Heine Platz. Tip: tegenover het hotel (aan de andere kant van het water) zit een leuk Italiaans koffietentje 'Poccino'. Ook erg leuk om te ontbijten. Mooi kleinschalig hotel. Ietsjes verder van de kerstmarkten van Dusseldorf, maar zeker op loopafstand (ongeveer 5 a 10 min lopen). De hotelkamers beschikken allemaal over een keukenblok. Erg handig om even snel iets klaar te maken. Tip: vraag wel om een kamer aan de achterkant. De straatkant is behoorlijk gehorig.

Kaartje kerstmarkt Flingerstrasse

Benieuwd naar de exacte locatie van de kerstmarkt op de Flingerstrasse? Bekijk onderstaand kaartje voor een goede indruk.