Het centrum van Dusseldorf is over het algemeen goed te bereiken met de auto. Houdt u er wel rekening mee dat de pleinen waar de kerstmarkt Dusseldorf plaatvindt niet toegankelijk zijn voor auto’s.

Let op voor de milieusticker

In Dusseldorf is een Umweltplakette oftewel een milieusticker verplicht voor op uw auto. Dat geldt tegenwoordig eigenlijk voor alle grote steden in Duitsland. Deze milieusticker kunt u kopen bij de ANWB (wordt na 5 dagen thuisgestuurd) of het GWK (direct mee te nemen). Ook kan het in duitsland bij de grote tankstations met een garage. Alle nieuwe auto's krijgen een groene sticker en mogen dan het centrum inrijden. Heeft u geen sticker dan is de kans groot dat u een boete thuisgestuurd krijgt ongeveer (€40,-)

Parkeren tijdens de kerst

Ook kan het tijdens de kerstperiode erg druk zijn. De parkeergarages in de Altstadt zijn dan wellicht vol. Een goed en goedkoop alternatief is parkeren langs de Rijn. Op de parkeerplaats zo ver mogelijk doorrijden richting het reuzenrad. Dat scheelt weer lopen. Vanaf het einde van de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar het reuzenrad. Parkeerkosten bedragen 10,- euro voor een hele dag.
parkeren kerstmarkt dusseldorf

Parkeergarage Kunsthalle Dusseldorf

Midden in het centrum van de Aldstadt van Düsseldorf ligt parkeergarage Kunsthalle, bij de kunsthal van Dusseldorf. (adres Grabbeplatz 4, 40213 Dusseldorf, Duitsland) Dit is de goedkoopste parkeergarage van Dusseldorf centrum. U betaalt hier gemiddeld zo'n €1,50 per uur en €15,- per dag.
Voor meer tips over parkeren in Dusseldorf kunt u terecht op parkeren in Dusseldorf of parkeren in de stad Dusseldorf.