locatie kerstmarkt dusseldorf
De kerstmarkt Dusseldorf is erg afwisselend.
De zes pleinen die het decor vormen voor de kerstmarkt in Dusseldorf hebben elk een geheel eigen karakter. De sfeer op elk plein is anders. Het ene plein is modern terwijl het andere plein juist heel traditioneel is.

De Traditionele Marktplatz op het Raadhuisplein, de Handwerkermarkt

locatie kerstmarkt dusseldorf Op dit zeer bekende plein zijn de kraampjes uit dezelfde stenen opgebouwd als het historische Raadshuis dat zich ook op dit plein bevindt. Op de kerstmarkt op de Markt Platz staat de ambacht centraal. Kunstsmeden, glasblazers en kaarsenmakers tonen trots hun ambachtelijke kunsten en producten. Ook de met de hand gesneden kribbe is een bezoekje waard. Aan de kleintjes is ook gedacht. Voor hen is een mooie draaimolen op de kerstmarkt geplaatst.
meer info over de Markt Platz

Heinrich Heine Platz, de Engeltjesmarkt

Voor het imposante luxueuze warenhuis ‘Carsch Haus’ op de Heinrich Heine Platz vindt jaarlijks de Engeltjesmarkt plaats. De marktkraampjes zijn allen voorzien van een unieke smeedijzeren engeltjes. Maar dat is niet het enige dat dit plein zo bijzonder maakt. De kerstmarkt is rijkelijk versierd met prachtige verlichting. De combinatie van het licht en de engeltjes zorgt voor een hemelse sfeer. De traditionele lekkernijen die op dit plein te verkrijgen zijn, zouden er bijna bij verbleken…
lees meer over de Heinrich Heine Platz

Flinger StraBe - Altstadt Markt

De Kerstmarkt op de Flinger StraBe vormt de verbinding tussen de Markt Platz en de Heinrich Heine Platz. De kraampjes van de kerstmarkt in Dusseldorf maken deze markt zo uniek. Ook op de Flinger StraBe zijn de kraampjes weer een lust voor het oog. Op dit plein zijn de gevels van de traditionele Dusseldorfer huisjes nagebootst. Ook de piramide van gluhwein trekt jaarlijks veel bezoekers naar deze ludieke kerstmarkt.
Lees meer over de Flinger StraBe

Stadtbruckchen - De sterretjesmarkt

De Stadtbruckchen kerstmarkt wordt ook wel de sterretjesmarkt genoemd. Wie hier de Hagenees uit ‘Oh oh Cherso’ tegen hoopt te komen, zal bedrogen uitkomen. De kerstmarkt wordt vooral de sterretjesmarkt genoemd door de schitterende verlichting. Overal zijn kristallen opgehangen die het licht op een prachtige manier breken. Het licht dat zichtbaar is, heeft veel weg van een sterrenhemel.
Lees meer over Stadtbruckchen

Schadowplatz - Shadowmarkt

Op deze kerstmarkt treft u geen kraampjes, maar ware houten huisjes. De huisjes zijn gedekt met dennentakken. De geur van dennenbomen zorgt voor een idyllische kerstsfeer. Deze kerstmarkt staat bekend om haar heerlijke hapjes en drankjes. De oudste poffertjeskraam mag u echt niet overslaan. De kleintjes zult u blij maken met een bezoekje aan deze kerstmarkt. Met de poffertjeskraam scoort u vast de nodige punten. Maar het overdekte poppentheater en de oude prachtige draaimolen maken het voor kleine kinderen pas echt aantrekkelijk.
Lees meer over de Schadowplatz

Gustaf Grundgens Platz - KoBogen Markt

Liefhebbers van raclette en schaatsen opgelet. Wat is een kerstmarkt zonder een fatsoenlijke ijsbaan? In Dusseldorf is er een geweldige ijsbaan gecreëerd. Naast schaatsen kun je hier ook ijsstockshiessen. Aan de toeschouwers is gelukkig ook gedacht. U kunt langs de kant terecht heerlijke raclette of warme gluhwein.
Lees meer over de Gustaf Grundgens Platz

Nog een laatste kerstmart tip

Een wandeling langs de schitterend verlichte imposante kastanjebomen van de Koningallee zijn absoluut de moeite waard!

Aanbiedingen voor de kerstmarkt in Düsseldorf

tip van de redactie kerstmarkt
Onze redactie ging op zoek naar de beste aanbiedingen rondom de kerstmarkt van Dusseldorf.
We maakten een mooie selectie voor u!

aanbieding dusseldorf 4
Hotels rondom de kerstmarkt van Düsseldorf

Er zijn een aantal hotels die speciale kerstaanbiedingen hebben. Via booking krijg je gegarandeerd de beste tarieven.

aanbieding 1
Speciale Exclusieve kerstarrangementen

Hotelspecials heeft momenteel een aantal exclusieve kerstmarkt aanbiedingen. Ze selecteerden speciaal hotels nabij de kerstmarkt.

aanbieding 2
Met de Trein? Een speciale aanbieding

Bij NS Internationaal kun je via deze link een zéér goedkope treinreis naar Düsseldorf boeken. Scheelt weer een lange autoreis!

aanbieding 3
Een vergelijker.

Een beetje een vreemde een in de bij is Trivago. Via deze site vindt je alle aanbiedingen van andere sites. Een beetje zoeken, maar wel de beste deals!

De beste kerstmarkt hotels in Düsseldorf?

kerstmarkt hotels dusseldorf
Op zoek naar een mooi hotel nabij de kerstmarkt van Düsseldorf.
Een aantal hotels hebben fantastische kerstarrangementen.
Welke aanbieding kies jij?
Trivago maakte een overzicht met alle aanbieders en acties. Vergelijk zelf!
Bekijk de hotels in Düsseldorf