stadtbruckchen kerstmarkt dusseldorf
De Kerstmarkt Stadtbruckchen wordt ook Sternchenmarkt genoemd. Veel van de verlichting is wit met blauw en dat zorgt voor een compleet andere uitstraling dan de andere kerstmarkten in Dusseldorf. De daken van de kraampjes zijn wit en reflecteren de lichtjes. De Sternchenmarkt wordt niet voor niets zo genoemd. Het is een hele 'heldere' kerstmarkt.


De Stadtbruckchen Düsseldorf is een van de oudste kerstmarkten in Duitsland. Het begon als een kleine markt in het jaar 1620, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire kerstmarkten in het land. De markt is een van de meest bezochte kerstmarkten in Duitsland, met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar.

De markt is een paradijs voor kerstmarkt fans, met een grote verscheidenheid aan kraampjes waar je allerlei lekkernijen, kerstcadeaus en decoraties kunt kopen. Er zijn ook veel leuke activiteiten, zoals het Sterretjesmarkt, waar kinderen kunnen genieten van een magische avond met muziek, dans en verhalen.

Hoe kom je bij kerstmarkt Stadtbruckchen?

De Stadtbruckchenmarkt bereik je door de kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz te doorkruisen. Wandel parallel aan het warenhuis 'Carsch Haus'. Aan het einde van de kerstmarkt vind je een stoplicht. Steek hier de straat over en je bent op de Sternchenmarkt.

Kerstmarkt voor de locals

Op deze kerstmarkt vind je voornamelijk kraampjes met eten en drinken; gepofte kastanjes, gluhwein, Duits bier enz. Overdag is het er redelijk rustig. 's Avonds daarentegen is het een drukte van jewelste. Vooral veel locals staan dan gezellig in groepjes te kletsen onder het genot van een warm wijntje of een pul bier.

Leuk Hotel vlabij kerstmarkt Stadtbruckchen Dusseldorf?

Voor de kerstmarkt op de Stadbruckchen kunnen we dezelfde hotels aanraden als voor de kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz. Beide kerstmarkten bevinden zich immers in elkaars verlengden.

Steigenberger Parkhotel

Een prachtig statig hotel. Uitzicht op een leuk klein parkje. Kom je voor de kerstmarkt, maar ook voor je rust? Boek dan dit hotel! Lekker luxe, goede service en een perfecte locatie. Tussen Schadowplatz en Heinrich Heine Platz. Tip: tegenover het hotel (aan de andere kant van het water) zit een leuk Italiaans koffietentje 'Poccino'. Ook erg leuk om te ontbijten.
Bekijk dit hotel

Hotel Breidenbacher Hof

Lekker ruim hotel op een top locatie met een vrij klassieke inrichting. Dit hotel ligt aan de Konigsallee. Tussen de kerstmarkten op de Schadowplatz en de engeltjes kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Dus heb je speciale wensen? Maak ze kenbaar!
Bekijk dit hotel

Kaartje kerstmarkt Stadtbruckchen

Voor de exacte locatie van de kerstmarkt kun je onderstaand kaartje raadplegen.

Aanbiedingen voor de kerstmarkt in Düsseldorf

tip van de redactie kerstmarkt
Onze redactie ging op zoek naar de beste aanbiedingen rondom de kerstmarkt van Dusseldorf.
We maakten een mooie selectie voor u!

aanbieding dusseldorf 4
Hotels rondom de kerstmarkt van Düsseldorf

Er zijn een aantal hotels die speciale kerstaanbiedingen hebben. Via booking krijg je gegarandeerd de beste tarieven.

aanbieding 1
Speciale Exclusieve kerstarrangementen

Hotelspecials heeft momenteel een aantal exclusieve kerstmarkt aanbiedingen. Ze selecteerden speciaal hotels nabij de kerstmarkt.

aanbieding 2
Met de Trein? Een speciale aanbieding

Bij NS Internationaal kun je via deze link een zéér goedkope treinreis naar Düsseldorf boeken. Scheelt weer een lange autoreis!

aanbieding 3
Een vergelijker.

Een beetje een vreemde een in de bij is Trivago. Via deze site vindt je alle aanbiedingen van andere sites. Een beetje zoeken, maar wel de beste deals!

De beste kerstmarkt hotels in Düsseldorf?

kerstmarkt hotels dusseldorf
Op zoek naar een mooi hotel nabij de kerstmarkt van Düsseldorf.
Een aantal hotels hebben fantastische kerstarrangementen.
Welke aanbieding kies jij?
Trivago maakte een overzicht met alle aanbieders en acties. Vergelijk zelf!
Bekijk de hotels in Düsseldorf