stadtbruckchen kerstmarkt dusseldorf
De Kerstmarkt Stadtbruckchen wordt ook Sternchenmarkt genoemd. Veel van de verlichting is wit met blauw en dat zorgt voor een compleet andere uitstraling dan de andere kerstmarkten in Dusseldorf. De daken van de kraampjes zijn wit en reflecteren de lichtjes. De Sternchenmarkt wordt niet voor niets zo genoemd. Het is een hele 'heldere' kerstmarkt.

Hoe kom je bij kerstmarkt Stadtbruckchen?

De Stadtbruckchenmarkt bereik je door de kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz te doorkruisen. Wandel parallel aan het warenhuis 'Carsch Haus'. Aan het einde van de kerstmarkt vind je een stoplicht. Steek hier de straat over en je bent op de Sternchenmarkt.

Kerstmarkt voor de locals

Op deze kerstmarkt vind je voornamelijk kraampjes met eten en drinken; gepofte kastanjes, gluhwein, Duits bier enz. Overdag is het er redelijk rustig. 's Avonds daarentegen is het een drukte van jewelste. Vooral veel locals staan dan gezellig in groepjes te kletsen onder het genot van een warm wijntje of een pul bier.
kerstmarkt dusseldorf koffie drinken

Hotel kerstmarkt Stadtbruckchen Dusseldorf

Voor de kerstmarkt op de Stadbruckchen kunnen we dezelfde hotels aanraden als voor de kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz. Beide kerstmarkten bevinden zich immers in elkaars verlengden.
Steigenberger Parkhotel Hotel Breidenbacher Hof
Een prachtig statig hotel. Uitzicht op een leuk klein parkje. Kom je voor de kerstmarkt, maar ook voor je rust? Boek dan dit hotel! Lekker luxe, goede service en een perfecte locatie. Tussen Schadowplatz en Heinrich Heine Platz. Tip: tegenover het hotel (aan de andere kant van het water) zit een leuk Italiaans koffietentje 'Poccino'. Ook erg leuk om te ontbijten. Lekker ruim hotel op een top locatie met een vrij klassieke inrichting. Dit hotel ligt aan de Konigsallee. Tussen de kerstmarkten op de Schadowplatz en de engeltjes kerstmarkt op de Heinrich Heine Platz. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Dus heb je speciale wensen? Maak ze kenbaar!

Kaartje kerstmarkt Stadtbruckchen

Voor de exacte locatie van de kerstmarkt kun je onderstaand kaartje raadplegen.